Varkensvlees  


Varkensvlees is afkomstig van gecertificeerde scharrelvlees boeren uit Nederland. De dieren krijgen uitgebalanceerd granen voer met natuurlijke Lijnzaadolie als toevoeging, zonder de toevoeging van antibiotica en groeibevoorderaars.

Scharrelvlees en biologisch vlees zijn duurzaam. Het belangrijkste kenmerk van beide is dat het welzijn van de dieren voorop staat. Zo hebben ze voldoende ruimte om binnen én buiten te kunnen leven. Daarnaast worden jonge dieren niet bij hun moeder weggehaald en vinden alle medische ingrepen plaats onder verdoving.


Rundvlees

In Nederland lopen de koeien en hun jongvee ‘s zomers in de wei. Dit is een prachtig gezicht, kalfjes die zogen bij hun moeder, koeien die grazen in de wei, puur natuur! Men kan objectief vaststellen dat van alle diersoorten deze vorm van veehouderij het meest diervriendelijk is.

  • Respect voor het dier
  • Ruime diervriendelijke stallen
  • ‘s Zomers de koeien in de wei
  • Kalfjes zogen bij de moederkoe
  • Kleinschaligl


Kip

De Polderhoen, garandeert een biologische scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en diervriendelijk heeft geleefd. Skal Bio Controle houdt in Nederland toezicht op de betrouwbaarheid van biologische producten zij voeren de controle uit. Op www.skal.nl vindt u meer informatie over deze organisatie en de werkwijze. 

Het ras

De Polderhoen is een speciaal ras, een heel ander ras dan een gangbare kip. Het is een Franse kip, om precies te zijn het Hubbard.

Deze kip is 14 jaar geleden gekozen omdat het een langzaam groeiend en sterk ras is. Daarom is dit ras erg geschikt om biologisch gehouden te worden. In vergelijking: een gangbare kip weegt na zes weken 2,2 kilogram, terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kilogram weegt en na na 11 weken 2,6 kilogram. De kip krijgt dus de tijd om te groeien en dat is beter voor de kip en voor het vlees. Het vlees van de Polderhoen heeft namelijk meer smaak en een stevigere structuur dan gangbaar kippenvlees.wild

In het winterseizoen is er volop wild verkrijgbaar. Wij hebben als gespecialiseerde vakzaak een zeer uitgebreid assortiment Hert, Ree, Haas, Konijn, Zwijn, Kalkoen, Fazant, Parelhoender, Wilde en tamme eend, wilde en tamme Gans en Patrijs. Alles wordt in diverse gerechten aangeboden. Denk hierbij aan biefstuk, filet, rollade, stoof en zelfs als kant-en klare maaltijden.