Groot vlees op de barbecue
Een groot stuk vlees is heerlijk op de barbecue en gemakkelijker te bereiden dan u wellicht denkt. Een barbecue met deksel is ideaal voor het roosteren van een mooi stuk groot vlees. Daarmee krijgt u namelijk het meest smakelijke resultaat. Met de lekkerste vleesspecialiteiten maakt u daarmee het buiten koken nog lekkerder.
In ons assortiment
De volgende vleessoorten hebben wij vers voor u op voorraad. Let er echter wel op dat van bepaalde vleessoorten de voorraad beperkt is.
Bestel dus tijdig.
Bavette
Ook bekend als flank steak. Iets steviger maar heerlijk smaakvol. Wordt bereid als een steak en medium rare gegeten. Het stuk is een snit uit de flank en net dit stukje is heerlijk om als steak te eten. Dun snijden tegen de draad en genieten maar.
Côte d'Boeuff
De côte de boeuff is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak. Het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende (waarvan de entrecôte is gemaakt) en de hals. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet.
Picanha
De Picanha is een prachtig stuk van het deel tegen de staart van het rund, ook wel het staartstuk genoemd. Het stuk weegt een halve kilo tot twee kilo en wordt in zijn geheel bereid of als steak.
Entrecôte
De entrecôte komt van de dunne lende en heeft een heel klein vetrandje, wat de smaak geeft aan dit vlees.
Rib-eye
Een rib-eye is gemarmerd vlees, oftewel met een beetje vet doorregen. Hierdoor blijft het vlees lekker mals en sappig. Het wordt rosé gegeten.
Pulled Pork
Snit van de schouder of procureur van het varken. Geschikt voor iedere barbecue en heerlijk voor het bereiden van pulled pork. Langzaam gegaard draadjesvlees. Heerlijk op een broodje met Cole-slaw.
Pork belly
Varkensbuik zacht van smaak. Gemaakt van de buik van het varken. Kan met zwoerd of zonder en met bot of zonder. Naar eigen wens
Beenham
Licht gepekeld en zacht van smaak. Gemaakt van spierstuk of dikke lende uit de ham van het varken.
Deventerrib
Varkensfilet, licht gepekeld en ingestreken met deventer mosterd.
Spareribs
Rauw of gegaard verkrijgbaar, naar eigen wens kruiden of marineren.